Területi Horgászegyesület - Mezőcsát

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem, elmegyek pecázni.

A MEZŐCSÁTI Területi Horgász Egyesület meghirdeti a

                   

43 órás „DOBÓS” Horgászversenyét      

 

Verseny kiírás:

 

A Területi Horgászegyesület Mezőcsát meghirdeti a 43 órás nyári „Dobós” horgászversenyét. A versenyen az előnevezett és nevezést fenntartó 11 db 2 fős csapat és a kiírást követően a leghamarabb nevező további  2 db 2 fős csapat vehet rész.

 

Bármely nevezett csapat visszalépése esetén a Vezetőség fenntartja a jogot új csapat kiválasztására.   

A fennmaradó csapat nevezését elektronikus formában az alábbi e-mail címekre történő egyidejű eljuttatásával adhatja le:

 

A nevezését csak annak a csapatnak tudjuk elfogadni, akik a fenti elektronikus címek mindegyikére eljuttatta nevezését írásban a csapat elnevezésével és a csapattagok nevének megjelölésével, valamint

 

rendelkeznek érvényes 2023. évi állami horgászjeggyel, és vállalják, hogy verseny idejére rendelkeznek vízterületre érvényes területi engedéllyel, ami a helyszínen megváltható lesz (a napijegy 6000Ft/24h/fő, éves területi engedéllyel rendelkező egyesületi taggal közösen versenyző személyeknek ingyenes szolgálati jegyet biztosítunk). A nevezési díj 20 000,-Ft/csapat, amit a hely sorsolása előtt kell befizetni a Területi Horgász Egyesületnél.

 

A nevezés elfogadásáról a versenybizottság vagy az egyesület elnöke 24 órán belül elektronikus formában értesíti a még nevező csapatokat. A nevezett csapatok listája a nevezés sorrendjében az Egyesület honlapján jelen kiírásban rögzítésre kerül.

 

A nevezők számara a vasárnap napon ebédet biztosítunk!

 

                      A verseny ideje: 2023. május 26. 1700 -től  

                                2022. május 28. 1200 -ig
                                    (péntek, szombat, vasárnap)

A verseny helye:  

Mezőcsáti Kavicsbánya-tó északi és déli partszakaszán és az ún. öbölben kijelölt összesen 16 darab horgászhelyen.

(GPS 47.8380988031; 20.9027981758)

 

Horgász szektorok:   14 db a később kialakításra kerülő vázlat szerint

Horgász szektorok sorsolása:

2023.  május 21-án 1400órakor
az egyesületi horgásztanyán

Megnyitó:  

2023. május 26-én 16 30 órakor
melyen a csapatokból 1 fő megjelenése kötelező!

Eredményhirdetés:  

2023. május 28-án   13 00 órakor
ebéddel és értékeléssel összekötve.      

melyen a csapatok megjelenésére a szervezők számítanak.

A horgászhelyek kisorsolását követően a versenytől történő visszalépés esetén a nevezők a befizetett nevezési díjat már nem kapják vissza.

 

A sorsolás menete és az azt követő magatartási szabályok: 

  • Az első alkalommal a húzás a nevezés sorrendjében történik!
  • Az első kihúzott szám fogja meghatározni a második húzás sorrendjét.
  • A második alkalommal kihúzott szám fogja meghatározni a horgászat helyét.  
  • A második alkalommal kihúzott szám esetében a csapat jogosult a kisorsolt számot egy esetben visszahelyezni, és utánna azonnal újrahúzni.
  • A sorsoláson meg nem jelenő csapatok, majd a versenyre történő érkezésük sorendben húznak a megmaradt szektorok közül!
  • A sorsolást követően a csapattagok vagy megbízottjuk a verseny kezdetéig a tavon semmilyen horgászattal összefüggő, vagy mederfeltérképezési tevékenységet nem végezhetnek. Ez a szabály akkor is vonatkozik rájuk, ha az adott szektorban a csapattagok valamelyike megváltott hellyel rendelkezik. Ennek megfelelően az érintettek és közeli hozzátartozói közül senki sem horgászhat, nem etethet és ott etetőhajót sem használhat. Ennek megsértése a versenyből történő azonnali kizárással jár.
  • A horgászhely elfoglalható: 2023. május 26-án 12:00 órától.


Részvételi szabályok:

 v  Az etetőanyag bemutatása kötelező, a minőséget és a mennyiséget  a versenybizottság ellenőrizi. Száraz, főzés nélkül áztatott,  erjesztett magvak és nem hal etetésére szolgáló tápok (kutya és macska táp)   használata TILOS!

v  A csapatok – csalizóanyaggal mérve – maximálisan bruttó
(tárolóedénnyekkel együtt) 20 kilogramm etetőanyagot használhatnak
fel versenyre előkészített formában, amit a versenybizottság a kisorsolt
helyenhitelesít. A súlyba az ízesítő anyagok (locsolók, dip-ek) nem
számítanak bele. 

 Az etetőanyag mennyiségébe nem számít bele a csali, melynek mennyiségét a szervezőknek be kell mutatni.

 Az engedélyezett etetőanyag mennyiségi szabályának megsértése a csapat versenyből történő azonnali kizárással jár!  Az etetőanyag mennyiséget a versenyszervezők a verseny kezdete előtt, majd a felhasználást folyamatosan ellenőrzik!

v A verseny időtartama 43 óra, mely időszak alatt a verseny helyszínének indokolatlan (engedély nélküli) elhagyása, a csapat versenyből történő automatikus kizárásával jár!  A csapattagok távolléte a  vízterülettől  mindösszesen a 24 órát nem haladhatja meg és együttesen két csapattag egyidőben nem lehet a versenytől távol. Ettől való eltérést – méltánylást igénylő esetben – a Versenybizottság engedélyezhet.

v Másik csapathoz történő átmenetel, beszélgetés, wc, faházhoz történő felmenetel a távollétbe nem számít bele.

v Horgászni kizárólag kijelölt helyekről, csapatonként 2x3 (csapatonként összesen 6)  darab bot,  botonként maximum 1 db horoggal szerelt fenekező készséggel lehet.

v A csapat segítőt NEM VEHET IGÉNYBE! Fárasztani, szákolni és etetést végezni a kisorsolt szektorban kizárólag a csapat nevezett tagja jogosult. 

v A szektorok elfoglalását követően a verseny megnyitásáig - 14:00-17:00 óra között - engedélyezett a horgászhelyek elfoglalása, a mederrész feltérképezése és az etetés, de ezen időszakban horoggal ellátott szereléknek a vízbe juttatása tilos.

v A verseny kezdete után 1 órán belül a csapattagoknak a gépjárműveiket a versenybizottság által kijelölt parkolókba kell elhelyezniük és azzal a kisorsolt helyükre csak a verseny vége előtt 2 órával mehetnek vissza.

v A versenyen a mérlegelést a versenybizottság tagjai önállóan végezhetik a verseny kezdetén rendelkezésükre bocsátott elektronikus mérleggel mérlegelő állványon úgy, hogy a mérlegelő zsák előzetes lemérést (tárázását) követően a halat kell a korábban lemért (tárázott) mérlegelő zsákba belehelyezni. A mérlegeléshez – arra alkalmas időszakban – a szomszédos csapat tagját át kell hívni.

v A csónak és az etetőhajó használata és a saját bójázás TILOS!

v A versenyen során beszakadó spombot a versenyzők vagy megbízottjaik az egyesület csónakjával 06:00-21.00 óra között a mérlegelést végző személy engedélyével és felügyeletével a vízből kiszedhetik.

v A versenybe kizárólag a 3 kilogrammnál nagyobb súlyú valamennyi fogás  beszámításra kerül, még az is, amit a verseny befejezése előtt akasztottak meg, de már csak utána szákoltak meg.

v A verseny végső sorrendjét minden estben az értékelhető hal összsúlya fogja meghatározni.

v Összsúly azonossága esetén a csapatok közötti helyezést a csapat által fogott nagyobb súlyú hal határozza meg, A legnagyobb halak azonossága esetén a kifogott halak tekintetében a sorrendben szereplő összehasonlítást addig kell végezni, amíg a helyezési sorrend nem dől el.  

v A csapatok által mindenben megegyező halak fogása esetén a helyezést a nagyobb súlyú hal határozza meg. Ennek azonossága esetén a helyezés sorsolással kerül eldöntésre.

v 2023. május 26-án 11:30 óra utáni akasztást a versenybizottság elnökének és a mérlegelését felelős személynek azonnal jelezni kell.  

v Minden 10 kilogrammnál nagyobb súlyú halat a mérlegelésért felelős személynek azonnal jelezni kell.

v A verseny alatt fogott további halat csak akkor kell jelezni a mérlegelőnek, hogyha az mérete alapján a versenybe beszámítható és a csapat megítélése szerint az azonnali mérlegelést igényel.

v A kifogott versenybe be nem számítható halat a kifogó csapat leméri, majd azt kíméletesen azonnal önállóan  visszahelyezi a vízbe!

v A versenyen kifogott halak közül a versenyzők a harcsát megtarthatják azzal a kikötéssel, hogy azt a kifogó személy a mérlegelésért felelős személy azonnali tájékoztatása mellett a fogási naplójába rögzíti. Más halat megtartani nem lehet!

v Csapatonként legalább 4 darab pontyzsák vagy keretes sűrű szövésű haltartó megléte kötelező, melyet a verseny kezdete előtt a versenybizottság tagjai ellenőriznek.

v Egy pontyzsákban maximum 1 darab hal tárolható. A sűrű szövésű keretes haltartóban minden vízbe ért méterén 1 darab.

v A versenyen a megfelelő méretű pontybölcső és sebfertőtlenítő használata kötelező, amit ellenőrizésre kerül.

v A hal mérlegelés előtt történő elpusztulása esetén a csapatot büntetés terheli az alábbiak szerint:

  1. Az elpusztult hal a versenybe nem számít bele
  2. 4-6 kilós hal elpusztulása esetén: a csapat által ADDIG fogott legnagyobb hal verseny valamennyi kategóriájából történő kizárása.
  3. 6 kilósnál nagyobb hal pusztulása esetén a csapat versenyből történő kizárása.

v Kívülről akadt hal, vagy más horgász betépett szerelékébe (gubanc-gátlóba, etetőkosárba) akadt horoggal fogott (azaz kantáros) hal, nem számít bele a versenybe, azt rögtön vissza kell engedni.

v A csapattagokat külső személy - a látogatás időpontjában mérlegelésért felelős személy előzetes tájékoztatása mellett az ő engedélye alapján – látogathatja meg.

v A csapattagok látogatása esetén a látogató az általa használt járművel a versenyre lezárt területre nem hajthat be, azt köteles a versenybizottság által kijelölt parkolóban hagyni.

v A versenyen a versenybizottság tagja NEM VEHET részt.

v A meghirdetett versenybizottság tagjainak esetleges nevezése esetén az érintett személy a bizottságból kikerül és helyére új személy delegálható, amit a csapatokkal a verseny kezdete előtt ismertetni kell.

v A vitás kérdésekben a versenybizottság elnöke vagy elnökhelyettese a helyszínen dönt, mely azt követően mindenkire nézve kötelező érvényű, de csak akkor, ha a felmerült új körülményről a csapatok szóban tájékoztatásra kerülnek.

v A versenyre történő nevezéssel egyidejűleg mindenki elfogadja a verseny kiírásban rögzített és a verseny helyszínén kihirdetett szabályokat.

v A rendezőség fenntartja a döntés jogát arra, amennyiben a verseny ideje alatt nem sikerül értékelhető halfogással eldönteni a versenyen résztvevők helyezéseit, akkor egyes díjak nem kerülnek kiosztásra.

v A versenyzők a versenyen saját felelősségükre vesznek részt. A rendezőség a versenyen történő esetleges balesetekért és károkért semmilyen nemű felelősséget nem vállal.

v A csapatok a verseny befejezését követően a versenybizottsághoz 24 órán belül írásban óvást nyújthatnak be ha az az I-III  helyezések sorrendjét vagy a különdíjban részesült csapat kilétét  megváltoztatná.

v Mérlegeléssel kapcsolatban óvásnak utólag nincs helye.

v Verseny állásáról hírzárlat 2023. 05.27-án 24:00 órától.

v A Versenybizottság hatásköre a csapatot kizárni:

  1. engedélyezettnél több botos horgászat,
  2. szektoron kívül történő horgászat,
  3. gondatlanságból megcsonkított vagy sérült hal,
  4. halakkal való kíméletlen bánásmód,
  5. csalás,
  6. a versenyszabályzat szándékos, sportszerűtlen            megszegése

  esetén.

 

Versenybizottság:

 

Kürthy Mihály Lajos - A bizottság Elnöke

Mészáros János Zsolt – Bizottsági tag/helyettes

Mezei András – Bizottsági tag

Lőrincz András – bizottsági tag

 

Díjazás:

 

-          I. helyezetteknek –Serleg, valamint ajándék /  utalvány

-          II. helyezetteknek – Serleg, valamint ajándék / utalvány

-          III. helyezetteknek – Serleg, valamint ajándék / utalvány  

-          Legnagyobb halat kifogó csapat Serleg/ valamint ajándék / utalvány.  

 

Mérlegelések időszakos felelősei:

 A verseny kezdetén a versenybizottság ismerteti!

  1. 05.26. 17.00 óra és 06.18. 07:00 óra között:
    Kürthy Mihály, Mészáros János Zsolt, Lőrincz András
  2. 05.27. 07:00 óra és 06.19. 07:00 óra között:
    Mezei András,  
    Lőrincz András
  3. 05.28. 07:00 óra és 06.19. 12:00 óra között:
    Kürthy Mihály,  Mészáros János Zsolt,

 

Előnevezett csapatok:

 

  1. Papp Duo Team    ( Gulyás Géza Papp Sándor )
  2. Baracz Duo Team ( Fróna János Mészáros József )
  3. Tóth Duo Team     ( Tóth József, ifj Fróna János)
  4. Mátyás Team        ( Mátyás Máté, Mátyás István )
  5. Ponty Ász Team    ( Szabó Sándor, Nagy Tibor)
  6. Odavág Team       ( ifj. Gál Barnabás, Gál Barnabás)
  7. Fróna Duó Team   ( Fróna Ferenc, Fróna József)
  8. Nemes Csapat      ( Nemes János Viktor, Nemes János)
  9. GA-BA CARP Team ( Galik László, Bartha István)
  10. Karanyicz Team     ( Karanyicz István, Kántor Sándor)
  11. Szűcs csapat          ( Szűcs János, Kiss Gyula)
  12. Kulcsár Team        (Kulcsár József , Kulcsár Gergő ) 2023.04.30
  13. HarCsávók            (Orliczki Bence, Kerekes Zoltán  ) 2023.05.04
  14. Delphin Team       (Szilágyi Zsolt, Bartha János ) 2023.05.06
  15. ……………………………………………………………………

 

Megjegyzés: Az előnevezett csapatok tagjainak változtatása a verseny kezdetéig megengedett.

 

Terülleti Horgász Egyesület

Vezetősége

 frissítve: 2023.05.08. 9.30

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 76
Tegnapi: 71
Heti: 460
Havi: 1 157
Össz.: 73 965

Látogatottság növelés
Oldal: 2023 évi "Dobós" horgászverseny
Területi Horgászegyesület - Mezőcsát - © 2008 - 2024 - themezocsat.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »