Területi Horgászegyesület - Mezőcsát

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem, elmegyek pecázni.

A MEZŐCSÁTI Területi Horgász Egyesület meghirdeti a

46 órás pontyfogó horgászversenyét!

Verseny kiírás:

A Területi Horgászegyesület Mezőcsát meghirdeti a 46 órás őszi pontyfogó horgászversenyét, melyen a verseny  kiírását követően leghamarabb nevezett 9 db 3 fős csapat vehet rész.

Bármely nevezett csapat visszalépése esetén a Vezetőség fenntartja a jogot új csapat kiválasztására.

A csapatok nevezésüket elektronikus formában az alábbi e-mail címekre történő egyidejű eljuttatásával adhatják le:

 nevezesi_lap_2020.jpg

A nevezését csak annak a csapatnak tudjuk elfogadni, akik a fenti elektronikus címek mindegyikére eljuttatta nevezését írásban a csapat elnevezésével és a csapattagok nevének megjelölésével, valamint

rendelkeznek érvényes 2020. évi állami horgászjeggyel, és vállalják, hogy  verseny idejére rendelkeznek vízterületre érvényes területi engedéllyel, ami a helyszínen megváltható lesz (a napijegy 3 500Ft/24h/fő, szolgálati jegy: ingyenes). A nevezési díj 30 000,-Ft/csapat, amit a 2020. szeptember 27-én a helysorsolás ellőtt kell befizetni a  Területi Horgász Egyesületnél.

A nevezés elfogadásáról a versenybizottság elnöke vagy helyettese 24 órán belül elektronikus formában értesíti a csapatokat. A nevezett csapatok listája a nevezés sorrendjében az Egyesület honlapjára rögzítésre kerül.

  1.  - SZFK-TEAM
  2.  - Kisdreher Carp TEAM
  3.  - Ponty Ász TEAM
  4.  - Tuti Carp TEAM
  5.  - Nemes csapat
  6.  - Aduász Carp Csapat
  7.  - Fróna Trió
  8.  -
  9.  -

frissítve: 2020.09.23 11:05

A nevezők számara a szombati napon ebédet biztosítunk!

 

                      A verseny ideje: 2020. október 02. 1400 -től  

                                2020. október 04. 1200 -ig
                                    (péntek, szombat, vasárnap)

A verseny helye:   Mezőcsáti Kavicsbánya-tó északi partszakaszán kijelölt 9 darab horgászhelyen. (GPS 47.8380988031; 20.9027981758)

Horgász szektorok: 

(az alsó vízszintes vonal a távolságok meghatározására szolgál!)

bojlis_palya_9_ok.jpg

Horgász szektorok sorsolása:   2020. szeptember 27-én 14.00 órakor az egyesületi horgásztanyán

Megnyitó:   2020.október 02-án 13.45 órakor melyen a csapatok megjelenése kötelező!

Technikai szünet:   2020. október 03-án 12.00-13.30 óra között ebéddel egybekötve az Egyesület Horgásztanyáján, melyen a csapatok megjelenése kötelező

Eredményhirdetés:   2020. október 04-én 13.00 órakor,           
melyen a csapatok megjelenésére a szervezők számítanak.

A horgászhelyek kisorsolását követően a versenytől történő visszalépés esetén a nevezők a befizetett nevezési díjat már nem kérhetik vissza.

A sorsolás menete és az azt követő magatartási szabályok:
  • Az első alkalommal a húzás a nevezés sorrendjében történik!
  • Az első kihúzott szám fogja meghatározni a második húzás sorrendjét.
  • A második alkalommal kihúzott szám fogja meghatározni a horgászat helyét.  
  • A második alkalommal kihúzott szám esetében a csapat jogosult a kisorsolt számot egy esetben visszahelyezni, de ekkor a fennálló húzási sorrend végére kerül.   
  • A sorsoláson meg nem jelenő csapatok, majd a versenyre történő érkezésük sorendben húznak a megmaradt szektorok közül!
  • A sorsolást követően a csapattagok vagy megbízottjuk a kisorsolt szektorban lévő horgászhelyeken, vagy más horgászhelyről a kisorsolt szektorra irányulóan a hely elfoglalásáig semmilyen horgászattal összefüggő, vagy mederfeltérképezési tevékenységet nem végezhetnek. Ez a szabály akkor is vonatkozik rájuk, ha az adott szektorban a csapattagok valamelyike megváltott hellyel rendelkezik. Ennek megfelelően az érintettek és közeli hozzátartozói közül senki sem horgászhat, nem etethet és ott etetőhajót sem használhat. Ennek megsértése a versenyből történő azonnali kizárással jár.
  • A horgászhely elfoglalható:  2020. október 02-án 10.00 órától.


Részvételi szabályok:

  Az etetőanyag bemutatása kötelező, a minőséget a versenybizottság ellenőrizi. Száraz, főzés nélkül áztatott,  erjesztett magvak és nem hal etetésére szolgáló tápok (kutya és macska táp)   használata TILOS!

    Az etetőanyag mennyisége szektoronként nincs korlátozva, de feleslegesen ne szennyezzük a vizet

  A verseny időtartama 46 óra, mely időszak alatt a verseny helyszínének indokolatlan (engedély nélküli) elhagyása, a csapat versenyből történő automatikus kizárásával jár!  A csapattagok távolléte a  vízterülettől  mindösszesen a 16 órát nem haladhatja meg és együttesen két csapattag egyidőben nem lehet a versenytől távol.

 Másik csapathoz történő átmenetel, beszélgetés, wc, faházhoz történő felmenetel a távollétbe nem számít bele.

 Horgászni kizárólag a tó északi partszakaszán kijelölt helyekről, csapatonként 2x3 vagy 3x2 darab horgász-bottal,(csapatonként összesen 6 darab )  botonként maximum 1 db horoggal szerelt fenekező készséggel lehet.

 A szektorok elfoglalását követően a verseny megnyitásáig - 10:00-13:45 óra között -  engedélyezett a horgászhelyek kiválasztása, a mederrész feltérképezése és az etetés, de ezen időszakban bármilyen szereléknek (akár horog nélküli is) a vízbe juttatása tilos.

 A versenyen a mérlegelést a versenybizottság elnöke és elnökhelyettese önállóan, a bizottsági tagok ketten együtt végezhetik a verseny kezdetén rendelkezésükre bocsátott elektronikus mérleggel mérlegelő állványon úgy, hogy a mérlegelő zsák előzetes lemérést (tárázását) követően a halat kell a korábban lemért (tárázott) mérlegelő zsákba belehelyezni.

 A csónak és az etetőhajó használat, a behordás, és a csónakos etetés engedélyezett az alábbi korlátozásokkal:

 A csónakból horgászni és halat megszákolni TILOS!

 Csónakkal a vízre menni 05:00 – 21:00 óra között engedélyezett.

 Szerelék leakadása esetén a  versenybírók engedélyével az előző két pontban leírt korlátozások figyelmen kívül hagyásával és a biztonsági szabályok szigorú betartásával a csapat a csónakkal a vízre mehet, de abban szákot belehelyezni tilos. Még ekkor is a szereléken lévő hal csak abban az esetben számít a versenybe bele, hogyha annak szákolása a csapat számára horgászatra kijelölt stégen kerül sor.

 Éjszakai időszakban az etetőhajó megvilágítása kötelező!

 A csónak használatához előírt védő-felszerelések használata mindenkinek kötelező! (mentőmellény stb..) 

 A versenybe kizárólag a 3 kilogrammnál nagyobb súlyú 7 darab ponty és amur (best7)  fogás kerül beszámításra, még az is, amit a verseny befejezése előtt akasztottak meg, de már csak utána szákoltak meg.

 Amennyiben valamely csapat nem ér el 7 darab értékelhető fogást, akkor a megfogott mennyiség alapján kell a csapatokat rangsorolni.

 A verseny végső sorrendjét az értékelhető, de maximum a best7 hal összsúlya fogja meghatározni.

 Fogási súly azonossága esetén a csapatok közötti helyezést a csapat által fogott nagyobb súlyú hal határozza meg, A legnagyobb halak azonossága esetén a kifogott halak tekintetében a sorrendben szereplő összehasonlítást addig kell végezni, amíg a helyezési sorrend nem dől el.  

 A csapatok által mindenben megegyező halak fogása esetén a helyezést a nagyobb súlyú ponty határozza meg. Ennek azonossága esetén a helyezés sorsolással kerül eldöntésre.

 2020. október 04-én 11.45 óra utáni akasztást a versenybizottság elnökének azonnal jelezni kell.  

 Minden 10 kilogrammnál nagyobb súlyú halat a versenybizottság tagjainak azonnal jelezni kell.

 A verseny alatt fogott további halat csak akkor kell jelezni a versenybizottságnak, hogyha az mérete alapján a versenybe beszámítható és a csapat megítélése szerint az azonnali mérlegelést igényel.

 A kifogott versenybe be nem számítható halat kíméletesen azonnal vissza kell helyezni a vízbe!

 A versenyen kifogott halak közül a versenyzők a harcsát megtarthatják azzal a kikötéssel, hogy azt a kifogó személy a versenybizottság azonnali tájékoztatása mellett a fogási naplójába rögzíti. Más halat megtartani nem lehet!

 Csapatonként legalább 7 darab pontyzsák vagy keretes sűrű szövésű haltartó megléte kötelező, melyet a verseny kezdete előtt a versenybizottság tagjai ellenőriznek.

 Egy pontyzsákban maximum 1 darab hal tárolható. A sűrű szövésű keretes haltartóban minden vízbe ért méterén 1 darab.

 A versenyen a megfelelő méretű pontybölcső és sebfertőtlenítő használata kötelező, amit ellenőrizésre kerül.

 A hal mérlegelés előtt történő elpusztulása esetén a csapatot büntetés terheli az alábbiak szerint:

  1. Az elpusztult hal a versenybe nem számít bele
  2. 3-6 kilós hal elpusztulása esetén: a csapat által ADDIG fogott legnagyobb hal verseny valamennyi kategóriájából történő kizárása.
  3. 6 kilósnál nagyobb hal pusztulása esetén a csapat versenyből történő kizárása.

 Kívülről akadt hal, vagy más horgász betépett szerelékébe (gubanc-gátlóba, etetőkosárba) akadt horoggal fogott (azaz kantáros) hal, nem számít bele a versenybe, azt rögtön vissza kell engedni.

 A csapattagokat külső személy - a versenybizottság elnökének vagy elnökhelyettesének előzetes tájékoztatása mellet az ő engedélyük alapján – látogathatja meg.

 A csapattagok látogatása esetén a látogató az általa használt járművel a versenyre lezárt területre nem hajthat be, azt köteles a versenybizottság által kijelölt parkolóban hagyni.

 A versenyen a versenybizottság tagja NEM VEHET részt.

 A meghirdetett versenybizottság tagjainak esetleges nevezése esetén az érintett személy a bizottságból kikerül és helyére új személy delegálható, amit a csapatokkal a verseny kezdete előtt ismertetni kell.

 A vitás kérdésekben a versenybizottság elnöke vagy elnökhelyettese a helyszínen dönt, mely azt követően mindenkire nézve kötelező érvényű, de csak akkor, ha a felmerült új körülményről a csapatok szóban tájékoztatásra kerülnek.

 A versenyre történő nevezéssel egyidejűleg mindenki elfogadja a verseny kiírásban rögzített és a verseny helyszínén kihirdetett szabályokat.

 A rendezőség fenntartja a döntés jogát arra, amennyiben a verseny ideje alatt nem sikerül értékelhető halfogással eldönteni a versenyen résztvevők helyezéseit, akkor egyes díjak nem kerülnek kiosztásra.

 A versenyzők a versenyen saját felelősségükre vesznek részt. A rendezőség a versenyen történő esetleges balesetekért és károkért semmilyen nemű felelősséget nem vállal.

 A csapatok a verseny befejezését követően a versenybizottsághoz 24 órán belül írásban óvást nyújthatnak be ha az az I-III  helyezések sorrendjét vagy a különdíjban részesült csapat kilétét megváltoztatná.

 Mérlegeléssel kapcsolatban óvásnak utólag nincs helye.

 Verseny állásáról hírzárlat a technikai szünet befejezését követően!

 A technikai szünetben semmilyen horgászati tevékenység nem folytatható.

 Azok a csapatok, akik bármilyen büntetésben részesülnek elveszítik a jogot az Egyesület 2021. évi versenyein történő részvételre.

 A Versenybizottság hatásköre a csapatot kizárni:

  1. engedélyezettnél több botos horgászat,
  2. szektoron kívül történő horgászat,
  3. gondatlanságból megcsonkított vagy sérült hal,
  4. halakkal való kíméletlen bánásmód,
  5. bizonyított csalás,
  6. a versenyszabályzat szándékos, sportszerűtlen megszegése

  esetén.

 

 

Az Egyesület fenntartja a jogot arra, hogy a COVID-19 vírushelyzetből adódó esetleges kedvezőtlen változások, vagy bevezetésre kerülő kormányzati szigorítások miatt  a verseny  lebonyolításától elálljon, melyről az addig nevezett csapatok elektronikus úton értesítésre kerülnek!!!

 

Versenybizottság:

Czinege Béla – A bizottság Elnöke

Mészáros János Zsolt – A bizottság Elnökhelyettese

Bukta János – Bizottsági tag

Lőrincz András – bizottsági tag

 

Díjazás:

 

-          I. helyezetteknek – Serleg, valamint      Decathlon ajándék/utalvány

-          II. helyezetteknek – Serleg valamint,    Dechatlon  ajándék/utalvány

-          III. helyezetteknek – Serleg, valamint,  Dechatlon ajándék/utalvány

-          Legnagyobb halat kifogó csapat           Dechatlon ajándék/utalvány.

 

 

 

Területi HE Mezőcsát

Vezetőség




kihírdetve: 2020.09.23. 11:10

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 71
Heti: 390
Havi: 1 087
Össz.: 73 895

Látogatottság növelés
Oldal: 2020. évi 46 órás őszi vereseny
Területi Horgászegyesület - Mezőcsát - © 2008 - 2024 - themezocsat.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »